Wat moet ik doen als ik iets verloren ben?

In principe hoef je niets te doen. Zodra je voorwerp gevonden wordt en de code gescand is, krijg je binnen een paar minuten na het scannen een e-mail dat een van je eigendommen gevonden is. Je hoeft dus niet te bellen met een klantenservice, geen databases met gevonden voorwerpen door te spitten of een oproep op Facebook te zetten (maar TriqQR zal je uiteraard niet tegenhouden als je dat wel wilt doen).

Wie kan er allemaal gebruik maken van TriqQR?

Iedereen kan van deze service gebruikmaken. Particulieren, verenigingen en bedrijven. Het aantal personen dat gebruik kan maken van 1 account is onbeperkt. Per account kan 1 e-mailadres opgegeven worden waar de melding naartoe gaat als er iets gevonden is.

Is deze service beperkt tot één voorwerp?

Nee, er is zelfs helemaal geen beperking. Met deze service kun je zo veel voorwerpen beschermen als je wilt!

Moet ik al mijn spullen registreren?

Nee hoor. Je hoeft helemaal niets te registreren. Je code is gekoppeld aan je persoonlijke pagina en de code op al je spullen refereert automatisch naar deze pagina.

Is deze service verbonden aan een bepaalde vervoerswijze?

Nee, deze service werkt met alle soorten vervoer. Het maakt dus absoluut niet uit of je je verplaatst per auto, vliegtuig, boot, bus, trein, op de fiets of lopend. Je eigendommen zijn altijd beschermd.

Is deze service beperkt tot een land of continent?

Nee, deze service werkt wereldwijd. Het maakt niet uit waar je woont of waar je naartoe reist. En het maakt niet uit of je eigendommen om de hoek worden gevonden of aan de andere kant van de wereld. Zolang je spullen zijn gemerkt met een sticker met een QR-code kunnen ze altijd worden geretourneerd.

Kan iemand mijn gegevens zien als mijn code gescand wordt?

Absoluut niet. Een vinder ziet na het scannen geen gegevens van jou. Degene die jouw code scant, krijgt het ‘vinder-formulier’ te zien. Hier vult de vinder zijn naam, e-mailadres en eventueel telefoonnummer in en wat er op welke plaats gevonden is. Dit formulier ontvang jij dan per e-mail via TriqQR. Pas als jij zelf bepaalt om contact op te nemen met de vinder, wordt je identiteit bekend. Tot die tijd ben je anoniem.

Wat doet TriqQR met mijn gegevens?

De gegevens die ingevuld worden bij een account zullen alleen gebruikt worden om de service goed te laten werken. Persoonlijke gegevens zullen nooit aan derden verstrekt worden (zie hiervoor ook onze Privacy policy).

Hoe moet ik mijn account verlengen om gebruik te kunnen blijven maken van deze service?

Ongeveer een maand voordat je account afloopt, ontvang je een e-mail met de vraag of je de service wilt verlengen.

Wat gebeurt er als ik mijn account niet verleng of mijn account opzeg en daarna toch nog een van mijn eigendommen gevonden wordt?

TriqQR zal deze melding ontvangen en contact met je opnemen.

Heeft de vinder ook een account nodig?

Nee, de vinder heeft geen account nodig. Iedereen met een QR-scanner kan de code scannen. De app hiervoor is gratis te downloaden op iedere smartphone. Onder het tabblad “Info eigenaar/vinder” kan je dit eenvoudig doen door de desbetreffende button aan te klikken.

Hoe lang duurt het voordat ik stickers met mijn persoonlijke QR-code ontvang?

Indien je vóór 14.00 uur een account aanmaakt, gaan de stickers dezelfde dag nog op de post.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TriqQR … wat heb jij te verliezen?

 

Laat TriqQR je helpen om je verloren spullen terug te vinden!