Koffer kwijt

‘Whooh, we’re going to Ibiza’, zing ik vals. ‘Het is maar goed dat jij met zingen je geld niet hoeft te verdienen’, zegt mijn vriendin droog. Ik lach. Niets kan mijn humeur verpesten. Vakantie…eindelijk! Na maanden ploeteren ben ik op weg naar het zonnige Ibiza. Blauwe luchten, ruim dertig graden, cocktails op het strand en overal party’s. Ik kan niet wachten.

Een uurtje later landen we op Ibiza Airport. De zon schijnt en vanuit het vliegtuig zie ik in de verte de zee. Nu snel het vliegtuig uit, naar de autoverhuur en door naar het appartement. Rusteloos staan we bij de bagageband te wachten op onze koffers. Na een minuut of tien komen de eerste. Het valt me op dat het vooral zwarte zijn. Ik heb een felgele, dus dat kan niet missen. De één na de andere wordt van de band gepakt.

‘Die van jou is zeker naar de wintersport’, grapt mijn vriendin. We staan nu al een halfuur te wachten. Zij heeft haar koffer allang. Dat is raar, want we hebben tegelijk ingecheckt, dus dan zou die van mij er toch ook moeten zijn? Er draait nog 1 zwarte koffer constant rondjes op de bagageband, maar er staat niemand meer te wachten. Ik kijk naar het adreslabel dat aan deze koffer zit en zie New York staan. Een vervelend gevoel bekruipt me. Het zal toch niet?

Bij de eerste de beste balie die ik zie, vraag ik in gebrekkig Spaans of ze weten waar mijn koffer is. De baliemedewerker antwoordt gelukkig in het Engels. Hij verwijst mij naar een andere balie. Inmiddels flink chagrijnig loop ik die kant op en stel dezelfde vraag. Ik word keurig geholpen, maar na een minuut of tien krijg ik te horen dat ze niet weten waar mijn koffer is. ‘Hij had in uw vliegtuig moeten zitten’, is het antwoord. Maar ja, dáár is hij blijkbaar niet.

We gaan op een bankje zitten en wachten af. Gelukkig heb ik al mijn waardevolle spullen in mijn handbagage zitten. Samen met wat toiletartikelen en mijn zwembroek. Een handige tip van mijn moeder. Op advies van haar heb ik ook een sticker van TriqQR op mijn koffer geplakt. ‘Voor alle zekerheid’, zei ze nog.

De baliemedewerker roept ons en hoopvol  loop ik naar hem toe. ‘Mag ik uw vakantieadres en telefoonnummer’, vraagt hij, ‘zodat wij u kunnen bereiken als uw koffer gevonden wordt.’ Dat had ik niet verwacht. Teleurgesteld stappen we in de auto om naar het appartement te rijden. Pffff, wat een begin van de vakantie.

Zodra we aankomen nemen we eerst een duik in het zwembad. Terwijl we aan onze eerste Pina Colada van deze vakantie zitten, krijg ik een mailtje binnen. ‘Mijn koffer is gevonden’, roep ik enthousiast naar mijn vriendin. De sticker met de QR-code heeft zijn werk gedaan. ‘Waar?’, vraagt ze. Ik kijk naar het berichtje. ‘Hij stond nog op Schiphol en daar is de QR- code gescand’, zeg ik, ‘met de volgende vlucht komt hij mee.’ Opgelucht kijk ik op mijn horloge. Dat betekent dat hij er over een paar uurtjes is. ‘Dat scheelt me een reisje naar New York’, zeg ik lachend tegen mijn vriendin en samen proosten we op de goede afloop.

TriqQR ... wat heb jij te verliezen?

Laat TriqQR je helpen om je verloren spullen terug te vinden!